پروانه ساخت
پروانه ساختمان:
اولین مرحله برای شروع ساخت وساز، اخذ پروانه ساخت است که روند کلی آن تقریبا در همه شهرها یکسان است. پروانه ساخت مجوزی است که از طرف شهرداری برای کلیه ساختمان ها صادر میشود که شامل اطلاعاتی درباره مساحت زیر بنا، تعداد طبقات، مشخصات مالک، نوع اسکلت ساختمان، شماره پلاک ملک، کروکی زمین، اسم مهندسین ناظر و … می باشد.
پروانه بنا برای احداث هر نوع سازه یا بازسازی مورد نیاز خواهد بود بنابراین هر نوع ساخت و ساز بدون دریافت مجوز خلاف قانون بوده و شهرداری نسبت به جلوگیری از ادامه ساخت و سازهای بدون مجوز اقدام خواهد کرد.
اهمیت اخذ پروانه ساختمان:
ساختوساز قانونی مطابق با مشخصات فنی شهرسازی
حضور ناظرین ساختمانی و ارائه راهحل و راهنماییهای لازم
صرفه جویی در هزینههای ساختوساز
بهره مندی از تسهیلات بانکی
مراحل اخذ پروانه ساختمان:
تشکیل پرونده توسط مالک یا وکیل در دفتر خدمات الکترونیک:
ابتدا اسناد مالکیت، فیش نوسازی، صورتجلسه تفکیکی، نقشه های GIS، قبوض انشعابی و … از طریق دفتر خدمات الکترونیک بارگذاری میشود و سپس درخواست بازدید از از ملک مورد نظر ثبت میگردد. پس از بازدید کارشناسان، گزارشهای مربوطه درباره ملک تهیه و تنظیم میگردد.
دریافت دستور نقشه بعد از بازدید شهرداری:
دستور نقشه ملک، یک سند حقوقی است که موقعیت، ابعاد، تعداد طبقات، عرض گذر و سایر اطلاعات مربوط به ملک را تعیین میکند و به مالک ارائه میگردد.
طراحی نقشه های معماری:
در این مرحله، دستور نقشه به مهندس معمار ارجاع داده می شود و نقشه های معماری توسط گروه طراح مطابق با ضوابط شهرداری و آتشنشانی طراحی می گردد و سپس جهت بررسی به دفتر خدمات الکترونیک ارسال میگردد. اگر نقشه ها نیاز به اصلاح یا تغییرات داشته باشند به گروه طراحی ارجاع داده میشوند و پس از رفع ایرادات مجدداً به دفتر خدمات ارسال میگردد.
پرداخت عوارض تخریب و نوسازی به شهرداری:
پس از تایید نقشه های معماری و صدور پروانه، عوارض شهرداری پرداخت می گردد؛ این مبلغ براساس تعداد طبقات، ابعاد واحدهای موجود در هر طبقه و نوع کاربری ساختمان توسط واحد صدور پروانه ساختمان محاسبه و تعیین میشود و مالک موظف است مبلغ تعیین شده را به اداره درآمد مالیات پرداخت کند.
تهیه مدارک پیش نویس:
مالک با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک فرم درخواست ناظر را تکمیل میکند و قرارداد بین مالک و ناظر در دفتر خدمات الکترونیک ثبت می گردد؛ سپس مدارک پیش نویس شامل برگه سبز مهر شده رشته های سازه – معماری – برق – مکانیک، برگ سبز یا سهمیه ناظر، برگه تعهد رعایت اصلاحیه و تاییدیه نما، تاییدیه خاک، برگه تعهد مشاوره ژئوتکنیک، فایل نقشه ها، چک لیستها و … تهیه و تکمیل میگردد.
صدور پروانه:
در نهایت بعد از تأیید نقشههای چهار رشته نوبت به اخذ سایر تأییدیههای دفتر خدمات شهری و تاییدیه طرح تفصیلی بر و کف میرسد و سپس رئیس صدور پروانه ساختمان، معاون شهرسازی و معماری و شهردار تاییدیه های لازم را به صورت سیستمی انجام میدهند و در نتیجه پروانه ساختمان صادر میگردد.
مدت زمان اخذ پروانه ساختمان:
در شهر تهران، اخذ پروانه ساختمان حدوداً بین 2 الی 6 ماه زمان میبرد و به طور کلی نمیتوان زمان دقیقی را برای روند دریافت آن پیشبینی نمود.
هزینه اخذ پروانه ساختمان:
هزینه دریافت پروانه ساخت با توجه به عوامل مختلفی شامل کاربری ملک، متراژ و مساحت زمین، مساحت ناخالص، تعداد طبقات و واحدهای ساختمان، تعداد پارکینگ، قیمت منطقه ای و… محاسبه میشود بنابراین قیمت ثابت و مشخصی ندارد.
هزینه پروانه ساخت برای ساختمان های مسکونی یا یک واحدی:
ضریب × (مساحت ناخالص زیربنا) – (تعداد پارکینگ تامین شده × 20) × قیمت منطقهای
* مساحت ناخالص زیربنا؛ مجموع کلیه بناهای موجود در ساختمان است.
هزینه پروانه ساخت برای مجتمع های مسکونی یا چند واحدی:
ضریب × قیمت منطقه ای × (مساحت کل زیربنا × زیربنای مورد تقاضا/ تعداد کل واحدهای مسکونی × ۱۰۰)
محاسبه ارزش معاملاتی ساختمان، محاسبه زیربنای پایه (متراژ قابل ساخت و ساز)، بلوک درآمدی و ارزش هر منطقه، عوارض پایه مسکونی، عوارض مازاد زیربنا، بالکنها و پیشآمدگیها و … از جمله مواردی هستند که در هزینه های نهایی دریافت مجوز تغییر ایجاد خواهند کرد.
مالک می بایست به صورت حضوری به شهرداری مراجعه کند پس از طی مراحل مربوطه و احراز شرایط لازم و اخذ مفاصا حساب شهرداری نسبت به پرداخت هزینه ها اقدام نماید.
استعلام هزینه پروانه ساخت:
محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت سال جاری به صورت اینترنتی و از طریق سایت شرکت امکان پذیر میباشد و میتوان هزینه های کلی آن را برآورد کرد که این امر، به برنامه ریزی دقیق تر در بودجه مدنظر جهت ساخت و ساز پروژه منجر می گردد.